26.04.2021

WIENER OSIGURANJE



1. Kako je započela vaša poslovna priča? Čime se bavi vaša tvrtka?

S radom u Hrvatskoj započeli smo u rujnu 1999. godine kao Wiener Städtische osiguranje d.d. - osigurateljno društvo registrirano za sve poslove osiguranja, ali smo se bavili isključivo životnim osiguranjima.
2001. godine, nakon odluke o proširenju djelatnosti i na područje neživotnih osiguranja, preuzimamo Kvarner osiguranje d.d. čime nastaje Kvarner Wiener Städtische osiguranje, a u prosincu 2005. godine dolazi do pripajanja i Aurum Wiener Städtische osiguranja, čime je proširena prodajna mreža i dodatno podignuta razina kvalitete poslovanja.
Matična kuća 2007. godine lansira novi krovni brend - Vienna Insurance Group kojeg sva društva koncerna implementiraju u svoj naziv i tada Društvo mijenja ime u Kvarner Vienna Insurance Group. 2013. godine dolazi do spajanja društava Kvarner VIG i Helios VIG u još veće i snažnije Društvo pod novim nazivom Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d., čime je Vienna Insurance Group željela dodatno ojačati svoju poziciju u Hrvatskoj koju smatra jednim od svojih ključnih tržišta.
Proširenje poslovanja u banko kanalu prodaje jedan je od strateških ciljeva Grupe u sklopu programa upravljanja „Agenda 2020” te je, u skladu s time, 2017. donesena odluka o još jednom spajanju. Erste osiguranje VIG pripojeno je Wiener osiguranju VIG, kako bi se maksimalno iskoristile pogodnosti za klijente, strateškog partnera Erste banku i Društvo u cjelini.


2. Što vas izdvaja od ostalih tvrtki koje se bave istom djelatnošću?

U izazovnim vremenima, u kojima smo se svi našli od početka pandemije koronavirusa, zadržali smo kvalitetu usluge prema klijentima i partnerima, donijeli smo dobre odluke brzo i uspješno se prilagodili novoj situaciji.
Promjene koje smo poduzeli odnosile su se na prilagodbu pojedinih dijelova poslovanja, no nikako na kvalitetu naših proizvoda i usluga.
Digitalizacija poslovanja jedan je od naših strateških fokusa te dolazi uz inovativne i konkurentne proizvode koji će pružati vrhunsko korisničko iskustvo.


3. Koje usluge možete ponuditi našim klijentima?

Nudimo široku lepezu različitih proizvoda životnih i neživotnih osiguranja, prilagođenih osobnim potrebama svakog klijenta. Naši inovativni programi životnog osiguranja pokrivaju sve individualne potrebe za zaštitom i sigurnošću naših klijenata i njihovih obitelji. 
Neživotna osiguranja pružaju adekvatno pokriće svih troškova na imovini klijenata (automobil, plovilo, kuća, stan, apartman, vikendica), nastalih uslijed osiguranih opasnosti, a uključuju i osiguranje osoba od posljedica nesretnog slučaja, dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje kao i putno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu. Široka paleta pokrića omogućuje kombiniranje optimalne zaštite prema individualnim potrebama svakog osiguranika.


4. Koja je najveća vrijednost Vašeg proizvoda i usluge?

Wiener osiguranje jedno je od vodećih osiguratelja na hrvatskom tržištu. Gotovo 700 zaposlenika na više od 80 prodajnih mjesta diljem Hrvatske svakodnevno je na usluzi klijentima - od kvalitetnog savjetovanja prilikom odabira odgovarajućih osigurateljnih pokrića, pa sve do brze obrade i isplate šteta.
Dio smo vodeće osigurateljne grupe Središnje i Istočne Europe - Vienna Insurance Group, s tradicijom koja traje više od 190 godina i već je godinama među 1.000 najvećih tvrtki svijeta.
Naša snaga je u kvaliteti proizvoda i vjerujemo da to klijenti prepoznaju.


5. Kako funkcionira suradnja s vašom tvrtkom? Na koji način pristupate klijentima?

Za svoje klijente kreiramo atraktivne osigurateljne programe te im nudimo kvalitetnu uslugu što uključuje obećanje da će preuzete obveze iz ugovora o osiguranju biti ispunjene.
Odgovornost je snažan motiv u poslovnoj svakodnevici svih Wienerovih zaposlenika.


6. Koja je vaša poslovna filozofija?

Mi vidimo budućnost u kojoj Wiener ima ključnu ulogu u osiguranju svake osobe, doma i tvrtke u Hrvatskoj.
Naš je cilj omogućiti građanima i tvrtkama miran san osiguravajući sve što im je važno u svakodnevnom životu i poslovanju.
Naše su vrijednosti ostvarivanje ciljeva, stručnost, otvorenost prema promjenama i pozitivan stav.


7. Koje pogodnosti možete ponuditi našim klijentima?

Nudimo inovativna, individualna i optimalna rješenja prema željama i potrebama svakog klijenta te surađujemo s najboljim reosigurateljima.
Naši su proizvodi kreirani na način da ih možemo prilagoditi osobnim potrebama pojedinca, uz povoljnu premiju i popust povjerenja (DUX posebni popust).



8. Kako vas naši klijenti mogu kontaktirati i angažirati?

Klijenti me mogu kontaktirati svakodnevno na broj telefona 091/2279867 ili na mail mkirincic@wiener.hr. 


Poštovani klijenti, obratite se jednom od naših agenata prilikom interesa za Wiener osiguranje i ostvarite posebni popust povjerenja već danas!